Vjerski objekti

Ferhad Pašina džamija, Banja Luka

Izgrađena 1579. godine u klasičnom osmanskom stilu. Radovi na rekonstrukciji enterijera, obnovi harema džamije, rekonstrukciji tri turbeta te rekonstrukciji šadrvana.Sveobuhvatan potez izgradnje, obnove, rekonstrukcije i revitalizacije je povjeren Neimarima, objekta koji se od 1950. godine nalazio po zaštitom UNECO-a, bisera osmanske arhitekture na ovim prostorima.

Careva džamija, Sarajevo

Izgrađena 1457. godine. Rekonstrukcija kupole, munare, ograde harema te harema same džamije. Rad u kamenu i postizanje karakterističnih formi klasične osmanske arhitekture je polje na kojem smo prepoznatljivi.

Sarač-Ismailova džamija, Sarajevo

Prvobitno izgrađena krajem 15. i početkom 16. stoljeća. Potpuna rekonstrukcija džamije i džamijskog harema.

Baščaršijska džamija, Sarajevo

Izgrađena 1528. godine. Rekonstrukcija harema i džamijske kupole. Vrlo zahtjevna rekonstrukcija kupole i njenog olovnog pokrivača vratila je ovom biseru osmanske arhitekture prvobitni sjaj.

Šarena džamija, Travnik

Izgrađena u drugoj polovini 16. stoljeća. Potpuna rekonstrukcija džamije i njenog harema. Veliki izazov u projektu rekonstrukcije Šarene džamije, koja predstavlja kulturno-vjersku znamenitost ne samo Travnika već i cijele Bosne i Hercegovine, bilo je saniranje i stabilizacija temelja i okolnog tla objekta koji je izveden maksimalnom preciznošću.