O<strong> nama</strong>

O nama

01

O nama

Naše ideje i izuzetan kvalitet plod su višegodišnje tradicije. Put kojim danas idemo zacrtao je još 1938. godine prošlog stoljeća Derviš Mulaomerović iz Trebečaja pokraj Sarajeva. Dervišov rad je bio prepoznat kao jedan od najljepših u bivšoj Jugoslaviji, a to se odnosi na planinske kuće na Treskavici kojima su se godinama divili svi oni ljubitelji planina koji su obilazili ovaj lokalitet. Nakon 31 godine vrijednog neimarskog rada Derviš 1967 godine odlazi u zasluženu mirovinu i već dobro uhodan posao prepušta sinu Osmanu koji nastavlja porodičnu tradiciju. Mlađi brat Avdo mu se pridružuje 1971. godine i od tada radimo na mnogo projekata restauracije kulturno-historijskih objekata širom zemlje. Agresija na BiH prekinula je nakratko njihov rad, no odmah nakon njega Osman i Avdo se uključuju u obnovu zemlje, a pridružuje im se i najmlađi brat Smajo te od 29.12.1995. godine postoji kompanija Neimari d.o.o. u obliku koji je poznat i danas. To su bili obrisi današnje kompanije koja okuplja dugogodišnje iskustvo u poslovanju i nove trendove i mogućnosti.

2005. godina je osobito važna za povijest i razvoj kompanije kada se definišu nove smjernice u strategiji poslovanja te se projiciraju novi ciljevi. Ovo je godina kada je uprava kompanije uključila treću generaciju obitelji Mulaomerović, Ramiza, građevinskog inženjera, menadžera kompanije i Adisu Djedović, diplomiranu ekonomisticu koja je preuzela finansije. Kompanija je dobila novu energiju i uvid u suvremene tendencije i nastavila s razvojem prethodne aktivnosti i istovremeno investirala u suvremene trendove u građevinarstvu. Kompanija danas zapošljava oko 70 zaposlenika kvalifikacione strukture, od inženjera građevine i arhitekture do majstora - zanatlija svih profila, posjedujemo veći broj mehaničkih i transportnih sredstava i opreme, veliki skladišni prostor, mlad a iskusan vodeći tim i dugačku referens listu kvalitetno realizovanih projekata.

Od svog osnivanja "NEIMARI" d.o.o. teže da dobrom politikom kvalitete osiguraju uspješno poslovanje, te na tome temelje svoj dosadašnji i budući uspjeh. Na tržištu smo postali prepoznatljivi po kvaliteti izvedenih radova i njihovom preciznošću unutar zadanih rokova. Svojim radom i sofisticiranim metodama izvodimo najsloženije graditeljske poduhvate postavljajući tako nove standarde u projektovanju i realizaciji arhitektonskih ostvarenja bilo da se radi o složenim restautorskim radovima ili primjeni novih tehnologija građenja.

02

Naše
Djelatnosti

Projektovanje, inžinjering, građevinarstvo: visokogradnja - niskogradnja, restauratorski radovi.

Ovlaštenjem Federalnog ministarstva prostornog uređenja od 03.09.2010. godine, firma 'Neimari' d.o.o. Sarajevo ispunjava uslove za obavljanje djelatnosti izvođenja radova zaštite, konzervacije i rehabilitacije nacionalnih spomenika, a Ovlaštenjem od 09.11.2010. godine i druge vrste radova. Od jula 2011. g. firma je, ispunivši sve potrebne uslove, svoju dugogodišnju tradiciju i razvoj krunisala uspostavljanjem sistema kvaliteta, te pribavila certifikat po međunarodnom standardu ISO 9001:2008.

Danas, služeći se sistemom i standardima ISO 9001:2015, prati trenutno poslovanje, osigurava kontinuirano poboljšanje poslovanja kroz poštovanje principa savremenog menadžment sistema, kao i svih zakonskih normi iz oblasti svoje djelatnosti permanentnim obrazovanjem svih uposlenika. Dana 28.03.2013. g. firma je dobila licencu Republike Srpske o ispunjavanju uslova za građenje objekata visokogradnje.

Svoj dugogodišnji razvoj i rad, stečeno povjerenje investitora, suizvođača i vjernih dobavljača, 'Neimari' d.o.o. Sarajevo potvrđuju velikim brojem realizovanih projekata, nizom priznanja i zahvalnica. U 2021. godini planiran je nastavak izgradnje i opremanje nove poslovne zgrade, povećanje nivoa poslovanja i realizacija već ugovorenih poslova. Također u planu je završavanje ranije ugovorenih projekata izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadne vode tehnologijom upotrebe poroznih nosača biomase kao što je PVA_MBBR na Bjelašnici. Riječ je o projektu koji se prvi put implementira na prostoru Bosne i Hercegovine.

Cilj Neimara je da održava status uspješne i pouzdane kompanije koja će zadovoljiti i nadmašiti očekivanje svojih klijenata.

PROJEKTOVANJE

INŽINJERING

IZGRADNJA